ο χώρος

Η Στέγη Χορού Λεμεσού στεγάζεται σε ένα διατηρητέο κτήριο στο ιστορικό κέντρο της Λεμεσού. Η απόφαση να στεγαστεί σε ένα τέτοιο κτήριο πάρθηκε σε μια γενικότερη  προσπάθεια από διάφορους πολιτιστικούς φορείς και οργανισμούς/πανεπιστήμια (π.χ θέατρο Ριάλτο και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου) για αναδιαμόρφωση της Πλατείας Ηρώων και της γύρω περιοχής.

Το κτήριο χτίστηκε το 1919 από τον κ. Νέμιτσα και ήταν η κατοικία της οικογένειας Ζ. Σταματίου (ένα από τα τρία ιδρυτικά μέλη της εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας). Την περίοδο 1971-1978 χρησιμοποιήθηκε ως ιδιωτική λέσχη και στη συνέχεια ανακαινίστηκε για να φιλοξενήσει τα ιδιωτικά δωμάτια του ψυχαγωγικού κέντρου ΚΙΤ-ΚΑΤ, το οποίο στεγαζόταν στο ισόγειο.

Η διαμόρφωση του χώρου επιτρέπει την πραγματοποίηση παρουσιάσεων, παραστάσεων, προβών, καλλιτεχνικής έρευνας, εργαστηρίων, σεμιναρίων, διαλέξεων, μαθημάτων κ.α. Ο χώρος διαθέτει στούντιο και εξωτερικό χώρο (μεγάλη βεράντα), προσφέρει σύστημα ήχου, προτζέκτορα, καρέκλες και μαξιλάρια.

Για περισσότερες πληροφορίες για την κράτηση του χώρου μπορείτε να επικοινωνείτε στο project@dancehouselemesos.com