12th Open House Festival / Ανοικτό κάλεσμα

Η Στέγη Χορού Λεμεσού σε συνεργασία με την χορογράφο Ελευθερία Σωκράτους προσκαλούν άτομα ηλικιών 15-18 ετών για να συμμετέχουν ως χορευτές σε παράσταση χορού που θα φιλοξενηθεί και θα κάνει πρεμιέρα την 1 ή 2 ή 3 Οκτωβρίου 2021 στο πλαίσιο του 12ου Open House Festival.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές σχολών χορού και αυτοδίδακτοι που ασχολούνται με την κίνηση και τους ενδιαφέρει ο σύγχρονος χορος όλων των ειδών και τεχνοτροπιων.

Οι στόχοι είναι η εμπλοκή των νέων σε μια δημιουργική διαδικασία, η συνεργασία τους με επαγγελματία χορογράφο,η κατανόηση και η εξερεύνηση παραστατικών εργαλείων και η διεύρυνση των ερμηνευτικών / χορευτικών τους δεξιοτήτων .

Για να γνωριστούν οι ενδιαφερόμενοι/νες μεταξύ τους αλλά και με την χορογράφο με απώτερο στόχο την επιλογή 5 περίπου χορευτών για το εν λόγω project, θα διοργανωθεί εργαστήρι στις 23 Αυγούστου και ώρα 17:00*.

*Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την ώρα και ημερομηνία του εργαστηρίου επικοινωνήστε μαζί μας.

Χώρος πραγματοποίησης του εργαστηρίου:
Στέγη Χορού Λεμεσού, Ανδρέα Δρουσιώτη 17,
Πλατεία Ηρώων Λεμεσός 3040
Διάρκεια εργαστηρίου: 3 ώρες

Παρακαλούμε όπως δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή στο εργαστήριο μέχρι τις 20 Αυγούστου 2021 στο info@dancehouselemesos.com με θέμα “Solo project-Open Call” ή επικοινωνώντας μαζί μας στα social media του οργανισμού (Facebook και Instagram)

Το φεστιβάλ θα προσφέρει στους συμμετέχοντες του εργαστηρίου δωρεάν είσοδο και επιπλέον προσκλήσεις για όλες τις παραστάσεις.

Παρακαλώ όπως λάβετε υπόψη τα εξής:
α) Για να θεωρηθεί έγκυρη η αίτηση συμμετοχής στο εργαστήριο θα χρειαστεί γραπτή συγκατάθεση από τον/την κηδεμόνα του/της εκάστοτε ενδιαφερόμενου/ενδιαφερόμενης.
Το απαραίτητο έγγραφο θα σας αποσταλεί μετά την δήλωση συμμετοχής
β) Πρόβες: Σεπτέμβριος (σε συνεννόηση με την υπόλοιπη ομάδα)
γ) Ημερομηνία παράστασης: 1 ή 2 ή 3 Οκτωβρίου 2021 (θα αποφασιστεί σε μεταγενέστερο στάδιο)
Ενδέχεται να οργανωθεί τεχνική πρόβα στις 29 ή 30 Σεπτεμβρίου 2021

Για περισσότερες πληροφορίες:
project@dancehouselemesos.com
25-340618

Πληροφορίες για την Ελευθερία Σωκράτους

H Ελευθερία Σωκράτους γεννήθηκε το 1988 στην Λεµεσό. Οι πρώτες της σπουδές ήταν στην ειδική εκπαίδευση στο πανεπιστήµιο του Würzburg, καθώς και στον τομέα τηε θεραπευτικής χοροδιδασκαλίας στο Μόναχο. Μέσα απο τον συνδιασµό αυτών των δύο κλάδων ξεκίνησε µια έρευνα που οδήγησε στην (Magisterarbeit) διατριβή της µε τίτλο «Η επεξεργασία της ταυτότητας των άτοµων µε ειδικές ανάγκες µέσω του δηµιουργικού χορού».

Μετά από αυτό συνέχισε εντατικότερα µε σύγχρονο χορό στο μονοετές πρόγραµµα “Dance Dance Intensive” του ινστιτούτου “Tanzfabrik” στο Βερολίνο καθώς και αργότερα στο Πανεπιστήµιο των Τεχνών (Universtitaet der Kuenste) του Βερολίνου στο πρόγραµµα “Δηµιουργία χορού στις τέχνες και την εκπαίδευση.” Είναι επίσης πιστοποιηµένη δασκάλα των µεθόδων “Danceabilty” και “Switch2move” (χορός για άτοµα µε Parkinsons και κατα πλάκα σκλήρηνση).

Την ενδιαφέρει να χρησιµοποιεί τον χορό ώς εργαλείο κοινωνικής παρέµβασης και συγκεκριµένα ώς εργαλείο αναδόµησης γεφυρών µεταξύ ανθρώπων διαφόρων κοινωνικοοικονοµικών στρωµάτων, (κινητικών αλλά και νοητικών) ικανοτήτων, γενεών αλλά και µεταξύ του ανθρώπου και της φύσης. Έχει διδάξει χορό σε ιδρύµατα, σχολεία και νηπιαγωγία στο Βερολίνο και έχει χορογραφήσει κοµµάτια µε άτοµα διαφόρων ικανοτήτων (mixed abilities) όπως το Defın(d)ıng το 2016, κοµµάτια µε παιδιά µειωνεκτικών θέσεων ή κοµµάτια µε παιδιά πολιτικών προσφύγων όπως το “Anpassungsprozesse” (διαδικασία προσαρµογής) το οποίο παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ υποστήριξης προσφύγων “Lampedusa” το καλοκαίρι του 2017 στο Βερολίνο. Απο το 2017 έχει εγκατασταθεί µόνιµα στην Κύπρο όπου δραστηριοποιείται ώς ελευθερη επαγγελµατίας στον τοµέα του χορού. Μεταξύ άλλων διδάσκει κίνηση σε ιδρύματα και κέντρα ημέρας για άτομα με πολλαπλές αναπηρίες όπως ο Αγιος Στέφανος, το Σπίτι του Μαρίου και το Αικατερίνιο.