προφίλ

Η Στέγη Χορού Λεμεσού από την ίδρυση της το 2007 λειτουργεί ως καταλύτης  για την ένταξη του σύγχρονου χορού στην Κυπριακή κοινωνία. Επικεντρώνεται στο σώμα ως εργαλείο ερμηνείας, έρευνας, επικοινωνίας και ως μέσο παρατήρησης και σχολιασμού της κοινωνικοπολιτικής πραγματικότητας.

Ο οργανισμός:

-Υποστηρίζει τους δημιουργούς που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο

-Προωθεί την καλλιτεχνική και χορογραφική ανάπτυξη

-Καλλιεργεί διεθνείς συνεργασίες

-Συμμετέχει σε Ευρωπαϊκά προγράμματα

-Προάγει συνεργασίες με τις υπόλοιπες μορφές σύγχρονης τέχνης

-Υποστηρίζει την διά βίου μάθηση

-Στοχεύει στην ανάπτυξη κοινού

Τα προγράμματα της Στέγης Χορού Λεμεσού για το 2021:

Οpen House Festival – Ετήσιο διεθνές φεστιβάλ

Moving the New – Πρόγραμμα φιλοξενίας και καλλιτεχνικής ανάπτυξης

In Contact With – Πρόγραμμα καλλιτεχνικής ανταλλαγής, εκπαίδευσης και επιμόρφωσης

Διοικητικό συμβούλιο:

Λία Χαράκη (Πρόεδρος)

Χλόη Μελίδου (Γραμματέας)

Εύη Δημητρίου (Ταμίας)

Γενικός/Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Μαρίνα Κακουλλή

Διοικητική Λειτουργός: Ελεάνα Χαραλάμπους

 

Ιστορικό:

Η πρωτοβουλία για την εύρεση χώρου ξεκίνησε το 2005 όταν η χορογράφος Λία Χαράκη κάλεσε τις πιο δραστήριες ομάδες σύγχρονου χορού της Λεμεσού: Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε (Χλόη Μελίδου, Ρούλα Κλεοβούλου), Εν δράσει (Εύη Δημητρίου, Έμιλυ Παπαλοΐζου), Ομάδα Interact (Νατάσα Γεωργίου), Solipsism (Άννα Χαραλάμπους),.pelma.lia haraki (Λία Χαράκη) για να μοιραστούν μαζί ένα χώρο για την πραγματοποίηση των προβών τους αλλά και να φιλοξενεί την καλλιτεχνική τους έρευνα.

Το κοινό όραμα των πιο πάνω χορογράφων, για να δημιουργηθεί μια δομή που θα επέτρεπε την εξέλιξη της τέχνη του χορού στο νησί, τους οδήγησε στην δημιουργία της Στέγης Σύγχρονου Χορού Λεμεσού. Από το 2005-2007 η Σ.Σ.Χ.Λ λειτουργούσε με την προσωπική οικονομική επένδυση των χορογράφων/ιδρυτών οι οποίοι δημιουργούσαν και υλοποιούσαν προγράμματα για όλους τους Κύπριους καλλιτέχνες. Η Σ.Σ.Χ.Λ λειτούργησε επίσημα την 1η Οκτωβρίου του 2007 και υπήρξε ο πρώτος οργανισμός που αναγνωρίστηκε και επιχορηγήθηκε από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, με στόχο την εξέλιξη και υποστήριξη του επαγγελματικού σύγχρονου χορού στην Κύπρο.

H Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού επιχορηγείται από το τμήμα Νεότερου πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού