δίκτυα

european dancehouse network (EDN)

Το European Dancehouse Network είναι ένα δίκτυο εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ ευρωπαϊκών οργανισμών που μοιράζονται ένα κοινό όραμα, την ανάπτυξη της τέχνης του χορού και τη διασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος όσο αφορά το ρόλο και την παρουσία του σύγχρονου χορού στην κοινωνία.

Από την ίδρυσή του το 2009, το EDN αποτέλεσε ομπρέλα για διάφορα προγράμματα συνεργασίας όπως το modul-dance, EVDH – European Video Dance Heritage, Léim, Communicating Dance, Chin-A-moves, Kore-A-moves και Dance Dialogues Africa, χάρη στην στήριξη από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα πολιτισμού. Διατηρώντας τις ιδιαιτερότητες και τις διαφορές του κάθε οργανισμού και δουλεύοντας από κοινού πάνω σε μεθόδους και πρακτικές, όλα τα μέλη συνεργάζονται για να προωθήσουν την ιδέα μιας ποικιλόμορφης πολιτιστικής και πολιτισμικής Ευρώπης, να εξασφαλίσουν ένα βιώσιμο μέλλον για τον τομέα του χορού και να ενισχύσουν τη σημασία του ως είδος τέχνης.

ednetwork.eu

aerowaves network

Το Aerowaves είναι ένα δίκτυο που προωθεί και εξελίσσει τον σύγχρονο χορό στην Ευρώπη. Υποστηρίζει το χορογραφικό έργο υποσχόμενων/ανερχόμενων καλλιτεχνών και στη συνέχεια το προωθεί μέσα από παραστάσεις σε όλη την Ευρώπη. Το Aerowaves βασίζεται στο δίκτυο συνεργατών του, το οποίο εκτείνεται σε 33 χώρες σε όλη την Ευρώπη. Οι συνεργάτες αυτοί, εκπροσωπούν και παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τις τοπικές και εθνικές χορευτικές σκηνές τους, αλλά και σχετικά με τα ανερχόμενα ταλέντα της χώρας τους.

aerowaves.org

IETM

Το Διεθνές Δίκτυο για τις σύγχρονες παραστατικές τέχνες είναι ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα διεθνή πολιτιστικά δίκτυα, εκπροσωπώντας τη φωνή περισσότερων από 500 οργανισμών παραστατικών τεχνών και μεμονωμένων επαγγελματιών που εργάζονται στις σύγχρονες παραστατικές τέχνες παγκοσμίως. Το IETM ιδρύθηκε το 1981 κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ του Polverigi στην Ιταλία. Δημιούργησε την αποστολή να υποστηρίξει την αξία των τεχνών και του πολιτισμού και να ενδυναμώσει τους επαγγελματίες των παραστατικών τεχνών μέσω της πρόσβασης σε διεθνείς διασυνδέσεις, γνώσεις και ένα δυναμικό φόρουμ ανταλλαγών. Εργάζονται για την τόνωση της ποιότητας, της ανάπτυξης και του πλαισίου των σύγχρονων παραστατικών τεχνών, σε όλη τους την ποικιλομορφία.

https://www.ietm.org/en